Αρχική σελίδα Τι προσφέρουμε Συχνές Ερωτήσεις Επικοινωνία Επικοινωνία Προτεινόμενοι Τουριστικοί προορισμοί Προσωπικά δεδομένα Νομικό Σημείωμα

Σκοπός και στόχος μας, είναι η ικανοποίηση σας

Γι αυτό σας προτείνουμε μέρη που έχουν επισκευθεί οι πελάτες μας

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε μια συλλογή από τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για κάθε προορισμό θα βρείτε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, μια μικρή περιγραφή, links σε σχετικά sites που θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ένα μίνι 3λεπτο βίντεο (χαμηλής ποιότητας) που προέρχεται από μονταρισμένα πλάνα που έχουν καταγραφεί από πελάτες μας. Φυσικά μας έδωσαν την άδειά τους και πριν δημοσιευτούν σε αυτό το site είδαν και ενέκριναν το αποτέλεσμα! (βλ. πολιτική προσωπικών δεδομένων).

Πάρτε ιδέες για αξιόλογες τοποθεσίες και προτείνετέ μας και τα δικά σας πλάνα!

Διαδρομή Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό - Καλάβρυτα

Απο το site www.diakopto.gr αντιγράψαμε ένα κείμενο για εσάς:

Ο Οδοντωτός ξεκινάει από τον σταθμό του Διακοπτό, κάνει στάση στη Ζαχλωρού και συνεχίζει μέχρι τον σταθμό των Καλαβρύτων.

 

Πρόκειται για τον μοναδικό οδοντωτό σιδηρόδρομο στη Ελλάδα. Τα γρανάζια στο μέσο της σιδηροδρομικής γραμμής προστατεύουν τον συρμό από την οπισθοδρόμηση στις μεγάλες ανηφόρες. Η διαδρομή είναι μία απο τις ωραιότερες μεγάλες ανηφόρες και από τις ωραιότερες της Ελλάδας.

Από το 1896 το τρένο ανεβαίνει το φαράγγι πάνω από τον Βουραϊκό ποταμό, ενώ ο ταξιδιώτης παρακολουθεί έκθαμβος να ξετυλίγεται μπροστά του ένα τοπίο ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς. Τεράστια βράχια που καταλήγουν στο ποτάμι, μικρές κοιλάδες, γεφύρια, και η οργιαστική βλάστηση της Ζαχλωρούς στο μέσο περίπου της διαδρομής, όπου το τρένο κάνει στάση. Εκεί μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο στο δάσος και να απολαύσετε ένα καφέ ή φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες, κάτω από πανύψηλα πλατάνια. Υπάρχει ένα ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο χωριό.

 

Σχετικά Sites:

www.diakopto.gr - Δήμος Διακοπτού
  www.ose.gr - Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος

Video Clip:

Αρχείο Windows Media Video (.wmv). Μέγεθος: 3,26 MB (3.347 ΚΒ) by myMovie.Home® Productions. Ερασιτεχνικά πλάνα από τους Μ.Κ. και Α.Σ.
 

Φλώρινα και Περίχωρα

Απο το site http://gym-kat-ydrous.flo.sch.gr αντιγράψαμε ένα κείμενο για εσάς:

Είναι ο Νομός με τις πλούσιες εναλλαγές τοπίων. Έχει πεδινό, ημιορεινό και ορεινό χαρακτήρα. Η συμπαγής ορεινή μάζα του Βορείου - Βορειοδυτικού τμήματος που την αποτελούν τα βουνά Βαρνούντας, Βέρνον, Βόρας και οι ορεινοί όγκοι του καταλήγουν στις εύφορες πεδιάδες των Πρεσπών.

 

Οι έξι μεγάλες λίμνες Μεγάλη Πρέσπα, Μικρή Πρέσπα, Βεγορίτιδα, Χειμαδίτιδα, Πετρών, Ζάχαρη και ο υδροβιότοπος των Πρεσπών, που περιέχει σπάνια πουλιά, ερείπια αρχαίων οικισμών και Βυζαντινές Εκκλησίες. Τα χειμερινά σπορ δημιουργούν ένα εξαιρετικά ελκυστικό περιβάλλον και μια ιδιαίτερα γαλήνια ατμόσφαιρα για τον επισκέπτη και τον κάτοικο της Φλώρινας.

Αξιοθέατα: Την ομώνυμη πρωτεύουσα του Νομού που αξίζει να επισκεφθεί κανείς διασχίζει ο ποταμός Σακουλέβας. Στην πόλη υπάρχει το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Ζωολογικός Κήπος, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η πινακοθήκη Φλωριναίων Καλλιτεχνών, το Λαογραφικό Μουσείο του Φ.Σ.Φ. "Αριστοτέλης" και της Λέσχης Πολιτισμού, Δημόσια Δανειστική Βιβλιοθήκη και χαρακτηριστικές Φλωρινιώτικες ταβέρνες για τα βράδια.

 

Σχετικά Sites:

Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Φλώρινας
  ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - Mη κυβερνητική οργάνωση για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο
  Florina on-line

Video Clip:

Αρχείο Windows Media Video (.wmv). Μέγεθος: 2,79 MB (2.861 ΚΒ) by myMovie.Home® Productions. Ερασιτεχνικά πλάνα από τους Μ.Κ. και Α.Σ.
 

Προσεχώς: Πρέσπες, Πράγα, Σητεία, Ρέθυμνο, Χανιά, Ζάκυνθος, Ζαγοροχώρια και πολλά άλλα!!

 

Copyright ©2004-2010. MyMovie.Home® Productions
Designed by CSnet o.e. CSnet o.e.